Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Czym są cookies?

Cookies z angielska zwanymi ciasteczkami to nic innego jak niewielkie dane informatyczne zapisane w formacie tekstowym, wysyłane przez serwer www i zapisywane na urządzeniu końcowym czyli komputerze, tablecie itp.

Do czego są wykorzystywane?

Pliki cookies zawierają różnego rodzaju dane na temat użytkownika danego urządzenia odwiedzającego określoną stronę internetową. Najczęściej służą do automatycznego zapamiętywania danych użytkownika przy wielokrotnych odwiedzinach, dostosowania strony do preferencji użytkownika, optymalizacji korzystania z nich oraz anonimowych statystyk.

Możliwe rodzaje plików cookies w ramach strony

Sesyjne – ściśle związane z konkretną wizytą użytkownika na stronie.

Stałe – pozostają zapisane na urządzeniu użytkownika do czasu usunięcia ich przez niego samego lub wygasają zgodnie z konfiguracją i parametrami plików cookies.

Usunięcie plików cookies

Domyślą opcją działania wszystkich przeglądarek internetowych jest obsługa czyli zezwolenie na zapis plików cookies na dysku urządzenia. Można te ustawienie zmienić tak aby domyślną opcją było blokowanie korzystania z plików cookies. Wówczas niektóre funkcjonalności strony www mogą nie być w pełni możliwe do wykorzystania.

Aktualności Historia Galeria Wystrój Imprezy Wesela Kontakt

OFERTA WIGILIJNA

OFERTA WIGILIJNA

 

Firmowa kolacja wigilijna z klasą

„Pod Białym Orłem”


Zamknij rok w atmosferze wdzięczności, smaku i elegancji.
Zapraszamy firmy do organizacji wyjątkowych kolacji wigilijnych w naszym stylowym lokalu – gdzie tradycja spotyka się z wykwintną kuchnią, a każdy detal podkreśla prestiż wydarzenia.

 Przygotowaliśmy autorskie, świąteczne menu – pełne aromatów, klasy i gościnności.


 Stylowe wnętrza, profesjonalna obsługa i ciepła atmosfera sprawią, że Twoje firmowe spotkanie stanie się niezapomnianym przeżyciem.

 

 Bezpłatny parking dla gości – wygodnie, komfortowo i bez stresu


 Terminy są jeszcze dostępne, ale znikają szybko – warto zarezerwować już dziś.

 Zapytaj o indywidualną ofertę dla swojej firmy – dopasujemy ją do charakteru wydarzenia i Twoich oczekiwań.

 Rezerwacje i kontakt:

Liczba miejsc ograniczona – przyjmujemy rezerwacje na listopad i grudzień 2025
 
zamowienia.pbo@gmail.com
 +48
32 22 41 833 lub 797 630 797
 
www.podbialymorlem.pl

 

 Menu Wigilijne dla Firm
W „Pod Białym Orłem” przygotowaliśmy wyjątkową ofertę na firmowe kolacje wigilijne – byście mogli celebrować ten magiczny czas w atmosferze smaku, elegancji i gościnności.

Nasze menu jest starannie skomponowane, inspirowane tradycją i dopracowane w każdym detalu – tak, by zadowolić każde podniebienie i podkreślić rangę wydarzenia.

 Tradycyjne dania świąteczne w nowoczesnym wydaniu
 Sezonowe i regionalne kompozycje smak
ów
 Opcje wegetaria
ńskie i specjalne życzenia dietetyczne
 Mo
żliwość personalizacji menu pod charakter i potrzeby firmy

 Świąteczna oprawa, stylowe wnętrza i bezpłatny parking dla gości – wszystko po to, by Wasze spotkanie było niezapomniane.

 

 

Menu Wigilijne

Każdy zestaw zawiera opłatek – zgodnie z wigilijną tradycją

 

 

Zestaw I- Wigilia Klasyczna

Zupa

Barszczyk z jajkiem

Danie główne

Karp lub miruna panierowana

z purée ziemniaczanym lub frytkami

oraz kapusty zasmażanej z grzybami leśnymi

Alternatywa mięsna

(dla osób niespożywających ryb)

Filet z kurczaka w sosie żurawinowym
z purée ziemniaczanym lub frytkami

oraz kapustą zasmażaną z grzybami leśnymi

Alternatywa wegetariańska

Zupa krem z białych warzyw z gotowanymi warzywami korzennymi.

Danie dodatkowe – śląska klasyka

Pierogi z kapustą i grzybami

Deser

 Makówki śląskie

Napoje

 Kompot z suszu, woda mineralna

 

Kawa klasyczna i herbata – serwowana w dzbankach

Informacje

Dania serwowane są na paterach lub w formie bufetu

– zgodnie z wcześniejszym ustaleniem z organizatorem.

Każdemu gościowi przysługuje jedna porcja dania głównego (ryba, mięso lub wariant wegetariański).

W przypadku wyboru mieszanych wariantów nie gwarantujemy dostępności konkretnego rodzaju dania dla wszystkich uczestników.

 

 

 

Zestaw II- Wigilia z Charakterem

 

Zupa

Barszczyk z uszkami

Danie główne

Karp pieczony w warzywach lub panierowany

Miruna w złocistej panierce

serwowane z purée ziemniaczanym

oraz kapustą zasmażaną z grzybami leśnymi

Alternatywa mięsna

(dla osób niespożywających ryb)

Roladka z kurczaka z suszonymi śliwkami i tymiankiem

z purée ziemniaczanym

oraz kapustą zasmażaną z grzybami

Alternatywa wegetariańska

Gołąbek z kaszy gryczanej i grzybów w liściu kapusty włoskiej

z sosem z suszonych śliwek

z purée ziemniaczanym

oraz kapustą zasmażaną z grzybami

Danie dodatkowe– śląska klasyka

Pierogi z kapustą i grzybami

Deser

Makówki śląskie, makowa rolada

Napoje

Kompot z suszu, woda mineralna

Kawa klasyczna i herbata – serwowana w dzbankach

Soki wieloowocowe (0,4l/ osobę)

Informacje

Dania serwowane są na paterach lub w formie bufetu

– zgodnie z wcześniejszym ustaleniem z organizatorem.

Każdemu gościowi przysługuje jedna porcja dania głównego (ryba, mięso lub wariant wegetariański).

W przypadku wyboru mieszanych wariantów nie gwarantujemy dostępności konkretnego rodzaju dania dla wszystkich uczestników.

 

 

 

 

Zestaw III- Wigilia Komfortowa

Zupa

Barszczyk z uszkami

lub

Zupa grzybowa z łazankami

Danie główne
Karp pieczony i panierowany

 serwowane z purée ziemniaczanym

oraz kapustą zasmażaną z grzybami leśnymi

Alternatywa mięsna

(dla osób niespożywających ryb)

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym

Rolada śląska w sosie pieczeniowym

podane z purée ziemniaczanym

oraz kapustą zasmażaną z grzybami leśnymi

Alternatywa wegetariańska

Cannelloni z grzybami leśnymi i kremem z pieczonego pora

Danie dodatkowe– śląska klasyka

Pierogi z kapustą i grzybami

Deser

Makówki śląskie

Sernik z bakaliami i nutą pomarańczy

Zimna płyta

Płyta rybna „Standard”

Płyta serowo-wędlinowa „Standard”

Sałatka z pieczonym burakiem, serem feta i pestkami dyni

Pieczywo i dodatki

Napoje

Kompot z suszu, woda mineralna

Kawa klasyczna i herbata – serwowana w dzbankach

Soki wieloowocowe (0,4l/ osobę)

Informacje

Dania serwowane są na paterach lub w formie bufetu

– zgodnie z wcześniejszym ustaleniem z organizatorem.

Każdemu gościowi przysługuje półtora porcji dania głównego (ryba, mięso lub wariant wegetariański).

W przypadku wyboru mieszanych wariantów nie gwarantujemy dostępności konkretnego rodzaju dania dla wszystkich uczestników.

 

Zestaw IV- Wigilia Grand Royal

Zupa

Barszczyk z uszkami

lub

Zupa grzybowa z łazankami

Danie główne
  Karp pieczony i panierowany

Sandacz w sosie

serwowane z purée ziemniaczanym

oraz kapustą zasmażaną z grzybami leśnymi

Buraczki z chrzanem na ciepło

Alternatywa mięsna

(dla osób niespożywających ryb)

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym

podane z purée ziemniaczanym

oraz kapustą zasmażaną z grzybami leśnymi

Alternatywa wegetariańska

Cannelloni z grzybami leśnymi i kremem z pieczonego pora

Gołąbek z kaszy gryczanej i warzyw w liściu kapusty włoskiej

z sosem śmietanowym

Danie dodatkowe– śląska klasyka

Pierogi z kapustą i grzybami

?Paszteciki z ciasta drożdżowego z farszem grzybowym

Deser

Makówki śląskie

Sernik z bakaliami i nutą pomarańczy

Szpajza cytrynowa z prażonymi migdałami

Kołacz śląski

Zimna płyta

Płyta rybna „Premium”

Płyta serowo-wędlinowa „Premium”

Sałatka jarzynowa

Sałatka z pieczonym burakiem, serem feta i pestkami dyni

Pieczywo i dodatki

Napoje

Kompot z suszu, woda mineralna

Kawa klasyczna i herbata – serwowana w dzbankach

Soki wieloowocowe (0,4l/ osobę)

 

Informacje

Dania serwowane są na paterach lub w formie bufetu

– zgodnie z wcześniejszym ustaleniem z organizatorem.

Każdemu gościowi przysługuje dwie porcje dania głównego (ryba, mięso lub wariant wegetariański).

W przypadku wyboru mieszanych wariantów nie gwarantujemy dostępności konkretnego rodzaju dania dla wszystkich uczestników.

 

 

 

 Chwile przy wspólnym stole zasługują na coś więcej.
Dla miłośników tradycji, smakoszy i tych, którzy cenią celebrację – przygotowaliśmy opcje dodatkowe, które można dodać do każdego zestawu wigilijnego.

 

Opis

 

Zupa rybna – podana z grzankami lub makaronem

 

Kulki śledziowe

 

Łosoś z grilla

 

Ryba po grecku

 

Ryba w galarecie

 

Sandacz w sosie

 

Płyta ryb wędzonych

 

Krewetki królewskie

 

Krewetki tygrysie

 

Makówki śląskie

 

Moczka śląska

 

 

Pakiety napojów

 

Pakiet 1- Sok (1l), kawa (2×Americano), herbata (0,5l)

 

Pakiet 2- Sok (1l), kawa (2×Americano), herbata (0,5l), napoje gazowane (2×0,3l/osobę)

 

Pakiet piwny- 2 × 0,5l piwo z beczki (Tyskie Gronie)

 

Zimowe Rozgrzewacze alkoholowe, grzaniec domowy, punch świąteczny (łącznie ~4–5,5 l)

 

Punch bezalkoholowy z owocami i przyprawami korzennymi

(~2–2,5 l)

 

 

 

 

Restauracja „Pod białym orłem” © 2011 Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Marcom Interactive
facebook